Έφεση στην απόφαση του ΣτΕ θα καταθέσει ο ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ έχασε πρόσφατα το δικαίωμά του να δραστηριοποιείται στην αγορά online στοιχήματος της Ελλάδας, αφού το ΣτΕ αποφάσισε να δικαιώσει την προσφυγή της στοιχηματικής εταιρίας Goalbet και αποφάσισε πως ο Οργανισμός δε μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του Πάμε Στοίχημα στο Διαδίκτυο. Οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ, όμως, είναι αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα και ετοιμάζονται να καταφύγουν σε έφεση, προκειμένου να διατηρήσουν την ιστοσελίδα online στοιχήματος που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η απόφαση του ΣτΕ, όχι μόνο αδικεί τον Οργανισμό, αλλά έρχεται και σε σύγκρουση με μια σειρά αποφάσεων των ελληνικών Αρχών, οι οποίες του παραχώρησαν την απαραίτητη άδεια.

 

Οι λόγοι του ΟΠΑΠ για την έφεση

Ο ΟΠΑΠ αρνείται να δεχθεί την απόφαση του ΣτΕ, αφού οι όροι λειτουργίας του και στην περίπτωση του online στοιχήματος αναγράφονταν ξεκάθαρα στους όρους της ιδιωτικοποίησής του, πριν μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, οι αγοραστές του ΟΠΑΠ θα εξασφάλιζαν, όχι μόνο το δικαίωμα δραστηριοποίησης στο online στοίχημα, αλλά και το μονοπώλιο της αγοράς, όπως συμβαίνει και στο επίγειο. Το μονοπώλιο ακυρώθηκε μετά την αγορά, εξαιτίας της παρέμβασης της Ε.Ε., αλλά το δικαίωμα δραστηριοποίησης του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο παρέμενε.

Χάρη σε αυτό το δικαίωμα, ο ΟΠΑΠ απέκτησε την απαραίτητη άδεια αυτόματα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες χρειάστηκε να καταθέσουν αιτήσεις και να καλύψουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτή η αυτόματη αδειοδότηση του ΟΠΑΠ ήταν που ανάγκασε την Goalbet σε προσφυγή στο ΣτΕ και που πλέον αποτελεί το αγκάθι για τη λειτουργία του Οργανισμού στο διαδίκτυο.

Ο ΟΠΑΠ, όμως, επιμένει ότι η αδειοδότησή του προβλέπεται από νόμο του κράτους και έχει ήδη καταφύγει στις αρμόδιες Αρχές, όπως η Ε.Ε.Ε.Π., για να ακυρωθεί η απόφαση του ΣτΕ. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να επιστρέψει το Πάμε Στοίχημα στο διαδίκτυο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.