Νέες αντιδράσεις για τον αυξημένο φόρο online τυχερών παιχνιδιών στην Αργεντινή

Η Αργεντινή ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2021, με σκοπό να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η αύξηση του φόρου που καλούνται να πληρώνουν όσες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών δραστηριοποιούνται στον online τομέα. Τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν αύξηση του φόρου για τα online τυχερά παιχνίδια από το 2% στο 5% και, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Οι εταιρείες και οι φορείς που αντιδρούν τονίζουν ότι ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών έχει ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να τον φορτώσει με επιπλέον βάρη θα καταστήσει την επιβίωσή του αδύνατη. Στη λίστα αυτών που αντιδρούν, μάλιστα, προστέθηκε πρόσφατα η ALEA, η ένωση κρατικών λοταριών της Αργεντινής, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει τις υπηρεσίες της και online.

 

Οι αντιδράσεις της ALEA για την αύξηση του φόρου

Σε επιστολή της προς την κυβέρνηση, η ALEA αναφέρει ότι η αύξηση του φόρου στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, αναφέρουν μια σειρά από λόγους, για τους οποίους αντιτίθενται στη συγκεκριμένη αύξηση.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι θα αποδυναμωθούν οι νόμιμες εταιρείες online τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα όσες δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα (και δεν είναι αναγκασμένες να πληρώσουν τον παραμικρό φόρο).

Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης την εμπλέκει σε έναν τομέα που δεν ρυθμίζεται σε ομοσπονδιακό, αλλά σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε, κάθε περιφέρεια της Αργεντινής αποφασίζει για τη νομιμοποίηση ή όχι των τυχερών παιχνιδιών και για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιφέρεια του Buenos Aires, της οποίας η αγορά τυχερών παιχνιδιών δε ρυθμίζεται από την κυβέρνηση, αλλά από τις τοπικές Αρχές. Η εμπλοκή της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα, λοιπόν, δημιουργεί κακό προηγούμενο.

Παράλληλα, η ALEA αναφέρεται και στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας. Ο αυξημένος φόρος θα πληγώσει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά τους, με αποτέλεσμα να σημειωθούν περικοπές σε τομείς που δεν αφορούν μόνο στη λειτουργία τους, αλλά και στη συνεισφορά τους σε κοινωνικούς σκοπούς.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, η ALEA ζητά από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τον φόρο των online τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.