Αυξήθηκαν τα επίπεδα ικανοποίησης των Σουηδών παιχτών από την αγορά τυχερών παιχνιδιών

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Svenskt Kvalitetsindex στη Σουηδία προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για την εικόνα που έχουν οι Σουηδοί παίχτες για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Η ετήσια έρευνα έδειξε μεταξύ άλλων ότι οι Σουηδοί είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από την εικόνα της αγοράς, δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες και έχουν αλλάξει ελάχιστα τις συνήθειες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και φέτος συμμετείχαν 1.500 Σουηδοί. Ανάμεσα στα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι η απόφαση για την απελευθέρωση της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών ήταν σωστή, αφού η ικανοποίηση των παιχτών έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

 

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη νέα έρευνα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Svenskt Kvalitetsindex, το 64% των Σουηδών είναι ικανοποιημένο από την εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Το ποσοστό είναι αρκετά υψηλότερο από 57,9% του 2019 και η διαφορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, που πραγματοποιήθηκε το 2019. Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη αύξηση στον τομέα της ικανοποίησης, από το 2017, που ξεκίνησε να πραγματοποιείται η έρευνα.

Παράλληλα, από την έρευνα προκύπτει ότι έχουν αυξηθεί και τα επίπεδα εμπιστοσύνης των παιχτών προς τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών – ωστόσο, τα επίπεδα αυτά παραμένουν αρκετά χαμηλά. Συγκεκριμένα, το 39,8% των Σουηδών εμπιστεύεται το σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (το 2019, το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 35%). Ωστόσο, μεγάλο ποσοστό των Σουηδών εμπιστεύεται απόλυτα τον πάροχο (στοιχηματική ιστοσελίδα ή online καζίνο) της επιλογής του. Σε αυτή την περίπτωση, το 65,4% απάντησε θετικά. Αντίθετα, μόλις το 20% όσων δε συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια εμπιστεύεται την αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Τέλος, στη φετινή έρευνα προστέθηκαν και ερωτήσεις που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των παιχτών κατά την πανδημία. Τα αποτελέσματα δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι οι φόβοι των αρμοδίων είναι αβάσιμοι, αφού, παρόλο που το 30% δήλωσε ότι αύξησε τη συμμετοχή του στα τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ένα ακόμα 30% δήλωσε ότι τη μείωσε.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.