Ιταλία: Καμία σχέση ανάμεσα σε στοιχηματική διαφήμιση και εθισμό στον τζόγο

Μια νέα έρευνα, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε με παραγγελία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής στην Ιταλία, δείχνει ότι οι διαφημίσεις του στοιχήματος δεν σχετίζονται με τον εθισμό στον τζόγο και δεν αυξάνουν τις πιθανότητες που αντιμετωπίζουν οι παίχτες να αποκτήσουν κάποιο πρόβλημα. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έκθεσης χρησιμοποιούνται ήδη από το συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών στην Ιταλία, προκειμένου να τονιστεί η αναποτελεσματικότητα του επερχόμενου μέτρου καθολικής απαγόρευσης των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ρυθμιστικής Αρχής AAMS (Agenzia delle Dogane e dei Monopoli) και αποτέλεσε την αφορμή για ένα νέο κύμα αντιδράσεων κατά του νέου νόμου. Θυμίζουμε ότι, από τις αρχές του 2019, οι στοιχηματικές διαφημίσεις και οι χορηγίες εταιρειών στοιχήματος προς τον αθλητισμό θα απαγορευτούν καθολικά, παρά τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της αγοράς.

 

Δεν προκαλούν προβλήματα εθισμού οι διαφημίσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, το 80,7% των Ιταλών που στοιχηματίζουν ή παίζουν σε άλλα τυχερά παιχνίδια δεν αποκτούν κίνητρα μέσα των διαφημίσεων. Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις περισσότερο ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους παρά δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

 

Έρευνα και για την ετοιμότητα των στοιχηματικών ιστοσελίδων

Η παραπάνω έρευνα δεν ήταν η μόνη που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία, εν όψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς online στοιχήματος. Μια ακόμη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS) δείχνει ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες είναι καλύτερα προετοιμασμένες στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών, σε σχέση με τις εταιρείες του επίγειου στοιχήματος.

Προς το παρόν, πάντως, η σχέση των Ιταλών παιχτών με το online στοίχημα είναι πολύ μικρή, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της έρευνας. Σύμφωνα με αυτά, το 94,5% ασχολείται κυρίως με το επίγειο στοίχημα, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό στοιχηματίζει online.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.