Νέο σύστημα ταυτοποίησης στοιχείων θα λανσάρει η Δανία

Η Spillemyndigheden, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Δανίας, ανακοίνωσε ότι το παρόν σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης στοιχείων των παιχτών του online στοιχήματος θα αντικατασταθεί από ένα νέο, πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό. Οι αρμόδιοι θα χρησιμοποιήσουν για μια ακόμη φορά το ψηφιακό σύστημα που χρησιμοποιούν όλοι οι Δανοί, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά αυτή τη φορά θα πρόκειται για την αναβαθμισμένη εκδοχή του.

Χάρη στο νέο σύστημα, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος θα είναι ασφαλέστερες. Παράλληλα, η διαδικασία ταυτοποίησης στοιχείων (στην οποία βασίζεται και η αποτροπή παράνομων ενεργειών, όπως ο στοιχηματισμός ανηλίκων, αλλά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος) θα γίνει αποτελεσματικότερη.

 

Η αντικατάσταση του δανικού συστήματος ταυτοποίησης

Σήμερα, όλοι οι παίχτες του online στοιχήματος χρησιμοποιούν το σύστημα NemID, ένα ψηφιακό σύστημα τραπεζικών συναλλαγών, το οποίο τους επιτρέπει να ταυτοποιούν τα στοιχεία τους στις στοιχηματικές ιστοσελίδες, αλλά και να πραγματοποιούν συναλλαγές με ασφάλεια. Το σύστημα αυτό λειτουργεί από το 2010, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση της Spillemyndigheden, θα αντικατασταθεί το 2021 από ένα πιο σύγχρονο.

Το σύστημα αυτό ονομάζεται MitID και αποτελεί βελτίωση του προηγούμενου. Και αυτό θα χρησιμοποιείται από τις τράπεζες και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και στη διαδικασία ταυτοποίησης στοιχείων. Συνδεόμενοι μέσω αυτού, οι παίχτες θα μπορούν να ταυτοποιούν τα στοιχεία τους.

Το νέο σύστημα, όμως, φέρνει νέες υποχρεώσεις στις στοιχηματικές ιστοσελίδες, ώστε η ταυτοποίηση να γίνεται με αποτελεσματικότερο τρόπο. Οι ιστοσελίδες θα πρέπει να συνεργάζονται με ανεξάρτητους φορείς, οι οποίοι θα πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους. Κάθε στοιχηματική, μάλιστα, έχει διορία έως το τέλος του 2021, προκειμένου να προετοιμάσει τα συστήματά της και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνεργασίες. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.