Αντίθετη στις προτάσεις για απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών η EFL

Η EFL (English Football League), η διοργανώτρια Αρχή των τριών πρωταθλημάτων αγγλικού ποδοσφαίρου (πλην της Premier League), εξέφρασε την αντίθεσή της στις προτάσεις της έκθεσης για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο. Η αρμόδια επιτροπή πρότεινε μια σειρά από αυστηρά μέτρα, ανάμεσα στα οποία και η σταδιακή απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών προς τις ομάδες ποδοσφαίρου, και η EFL εξέφρασε την άποψή της ότι μια τέτοια κίνηση θα βλάψει σημαντικά τα οικονομικά των ομάδων, ειδικά σε μια περίοδο που πασχίζουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, όσον αφορά στην αξιολόγηση της διείσδυσης του στοιχήματος στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα να περιέχει αρκετούς περιορισμούς (συνολικά 66 προτάσεις), όπως αυτός για την αποσύνδεση του αθλήματος από το στοίχημα.

 

Οι αντιδράσεις της EFL

Η EFL έσπευσε να αντιταχθεί στις προτάσεις των αρμοδίων και να υπερασπιστεί το οικονομικό μοντέλο των στοιχηματικών περιορισμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, οι στοιχηματικές χορηγίες αποφέρουν συνολικά έσοδα άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ κάθε σεζόν στις ομάδες. Αν αυτά τα έσοδα χαθούν, εξαιτίας μιας απαγόρευσης, τότε τα οικονομικά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες θα ενταθούν. Οι υπεύθυνοι, άλλωστε, τονίζουν ότι η πανδημία και το lockdown προκάλεσαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα στις ομάδες, που τώρα πασχίζουν να ξεπεράσουν. Και, στην περίπτωση που οι ομάδες αυτές χάσουν κι άλλα έσοδα, τότε θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η EFL τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε συνολικής απαγόρευσης. Αντίθετα, προτείνει τη δημιουργία μιας νέας βάσης συνεργασίας, η οποία θα προκρίνει τον υπεύθυνο στοιχηματισμό.

Πάντως, ανάμεσα στους υποστηρικτές της απαγόρευσης των στοιχηματικών χορηγιών βρίσκεται και η στοιχηματική εταιρεία GVC Holdings, η οποία θεωρεί ότι, ελλείψει των χορηγιών, οι στοιχηματικές θα μπορέσουν να προβάλλουν καλύτερα το υπεύθυνο πρόσωπό τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.