Στην τελική ευθεία ο νόμος για το online στοίχημα στην Ελλάδα

Στα μέσα του Αυγούστου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει το νέο νόμο για την αγορά online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μιας μόνιμης και λειτουργικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, μάλιστα, η διαδικασία αδειοδότησης των ιστοσελίδων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο νέος νόμος θα βάλει τέλος στη σημερινή προσωρινή λειτουργία της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και θα αλλάξει αρκετά πράγματα στον τρόπο λειτουργίας των στοιχηματικών ιστοσελίδων και των ιδιοκτητών τους. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι σήμερα ισχύει το προσωρινό καθεστώς του 2012, το οποίο μοίρασε 24 άδειες σε αντίστοιχες εταιρείες.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος;

Οι ιστοσελίδες online στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν γραφεία στη χώρα μας, να πληρούν μια σειρά από αυστηρές προϋποθέσεις (μεταξύ των οποίων να μην έχουν δραστηριοποιηθεί παράνομα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα) και να πληρώσουν το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για μια άδεια επταετούς ισχύος. Αντίστοιχες θα είναι και οι προϋποθέσεις για τα online καζίνο, για τα οποία η άδεια θα κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, ο νόμος προβλέπει μια νέα σειρά περιορισμών, όπως μέγιστα πονταρίσματα σε επιλεγμένα παιχνίδια. Αναλυτικότερα, οι παίχτες θα μπορούν να ποντάρουν έως 2 ευρώ ανά περιστροφή στα online φρουτάκια και να κερδίζουν έως και 500.000 ευρώ στο στοίχημα, 70.000 ευρώ στα φρουτάκια και 500.000 ευρώ στα τζακπότ.

 

Τα επόμενα βήματα

Από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ (ήταν αρχικά προγραμματισμένο να δημοσιευθεί μέσα στην άνοιξη, αλλά η πανδημία ανάγκασε τους αρμόδιους να αναβάλουν τις διαδικασίες) δε μένει παρά να ξεκινήσουν οι τυπικές διαδικασίες για τη δημιουργία μιας νέας αγοράς online στοιχήματος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η αμέσως επόμενη φάση, η αδειοδότηση των ιστοσελίδων, θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.