Σκάνδαλο χειραγώγησης για την εθνική ομάδα κρίκετ του Μπαγκλαντές

Η διοργανώτρια Αρχή του παγκόσμιου κρίκετ, η ICC (International Cricket Council) αποφάσισε την παραδειγματική τιμωρία του αρχηγού της εθνικής ομάδας του Μπαγκλαντές, Shakib Al Hasan, μετά την παραδοχή του ότι δεν κατήγγειλε προσπάθειες χειραγώγησης αγώνων της ομάδας του. Η συγκεκριμένη υπόθεση σχετίζεται με μια σειρά από ύποπτα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν σε αγώνες κρίκετ, στους οποίους συμμετείχε η εθνική ομάδα του Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με την απόφαση της ICC, ο Shakib Al Hasan προσεγγίστηκε από τρίτους, προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα επιλεγμένων αγώνων της ομάδας του. Ο παίχτης επιμένει ότι δε συμμετείχε σε κανενός είδους χειραγώγηση, αλλά οι αρμόδιοι τον τιμωρούν επειδή δεν έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός.

 

Διετής αποκλεισμός για τον αρχηγό της εθνικής

Επειδή, λοιπόν, δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή του Shakib Al Hasan σε πράξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των υπό εξέταση αγώνων, η ICC αποφάσισε να τον τιμωρήσει με μια όχι ιδιαίτερα αυστηρή ποινή. Ο διεθνής παίχτης τιμωρείται με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε επίσημο αγώνα κρίκετ, με τη δυνατότητα να ζητήσει έφεση σε έναν χρόνο. Με άλλα λόγια, ο Shakib Al Hasan δεν πρόκειται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν το Νοέμβριο του 2020.

 

“Γνώριζε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του”

Την απόφαση σχολίασε ο γενικός διευθυντής της ICC, Alex Marshall: “O Shakib Al Hasan είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος παίχτης και διεθνής. Έχει παρακολουθήσει πολλά ενημερωτικά σεμινάρια για την ακεραιότητα του αθλήματος και γνώριζε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του. Θα έπρεπε να έχει καταγγείλει άμεσα αυτούς που τον πλησίασαν. Πάντως, παραδέχθηκε το λάθος του και συνεργάστηκε με την έρευνα. Επιπλέον, προσφέρθηκε να βοηθήσει την ICC σε μελλοντικά σχέδια ενημέρωση και να εκπαιδεύσει τους νεότερους παίχτες, προκειμένου να μάθουν από τα λάθη που έκανε ο ίδιος. Εμείς δεχθήκαμε με χαρά την προσφορά του”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.