Ο εθισμός στον τζόγο το πρώτο μέλημα των νομοθετών ανά τον κόσμο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η IAGR (International Association of Gaming Regulators), το διεθνές συλλογικό όργανο των ρυθμιστικών Αρχών τυχερών παιχνιδιών, δείχνει ότι πλέον το βασικό μέλημα των νομοθετών είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, βρέθηκε στην πρώτη θέση, έχοντας αντικαταστήσει την προστασία των καταναλωτών, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση σε αντίστοιχη έρευνα του 2017.

Άλλα βασικά μελήματα των αρμοδίων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η αντιμετώπιση παράνομων συμπεριφορών (ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στημένοι αγώνες), καθώς και η συμμετοχή ανήλικων σε τυχερά παιχνίδια.

 

Τα στοιχεία της νέας έρευνας

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 44 χώρες που έχουν ρυθμίσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών και έχουν αναθέσει την εποπτεία σε αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των υπευθύνων, η αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού στον τζόγο αποτελεί το βασικό μέλημα του 88% των αρμοδίων Αρχών. Το συγκεκριμένο ποσοστό αυξήθηκε από το 82% του 2017. Αντίστοιχα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η προστασία των καταναλωτών, με ποσοστό 85% (χαμηλότερα από το 90% του 2017).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IAGR, πάντως, λιγότερες αρμόδιες Αρχές αντιμετωπίζουν άμεσα τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο, με το ποσοστό να έχει μειωθεί από το 59% στο 54%. Αντίθετα, η άμεση αντιμετώπιση των στημένων αγώνων αυξήθηκε από το 38% στο 45%. Όσον αφορά στις παράνομες συμπεριφορές, πρώτη είναι η αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και ακολουθούν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, οι απάτες, οι στημένοι αγώνες και ο στοιχηματισμός από ανήλικους.

Η έρευνα δείχνει, τέλος, ότι μόλις τα 2/3 των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν αναγκάσει μέσω νόμου τις στοιχηματικές εταιρείες να συμβάλλουν οικονομικά σε προγράμματα υπεύθυνου στοιχηματισμού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.