Μικρή η μείωση εσόδων στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας

Παρά τους περιορισμούς και τα δραστικά μέτρα που ισχύουν στη Λιθουανία, τα έσοδα της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της χώρας μειώθηκαν κατά μόλις 2,8% μέσα στο πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Η μικρή μείωση δικαιολογείται από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί τους δύο πρώτους μήνες του τριμήνου, αλλά και από το ότι το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου αναπλήρωσαν τον Μάρτιο το κενό που άφησαν τα επίγεια τυχερά παιχνίδια.

Η αναπλήρωση των online τυχερών παιχνιδιών έφερε και αύξηση του τζίρου των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων, παρόλο που τελικά τα έσοδα εμφανίστηκαν μειωμένα μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

 

Οι οικονομικές επιδόσεις της λιθουανικής αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, τα έσοδα στην αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας άγγιξαν τα 25,9 εκατομμύρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η πτώση των εσόδων υπολογίζεται στο 2,8% και οφείλεται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα που ανάγκασαν το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων που προσφέρουν επίγεια τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, ο τζίρος των νόμιμων εταιρειών αυξήθηκε κατά 13,8%, στα 296,5 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τζίρου έπαιξε και η άνοδος των online τυχερών παιχνιδιών, τα οποία ευθύνονται για το 67,9% (201,2 εκατομμύρια ευρώ), παρουσιάζοντας αύξηση 54,2%. Αντίστοιχα, ο επίγειος τομέας (που αναγκάστηκε να κλείσει τις πύλες του στις 16 Μαρτίου) εμφάνισε πτώση του τζίρου του κατά 20,8%, στα 94,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στην περίπτωση του online τομέα, πάντως, αύξηση σημειώθηκε και στα έσοδα, τα οποία άγγιξαν τα 11,8 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 39,1%). Παρά το γεγονός ότι για πολλές ημέρες δεν υπήρχαν καν αγώνες, στους οποίους θα μπορούσε κάποιος να στοιχηματίσει online, το online στοίχημα σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 14,6%, στα 6 εκατομμύρια ευρώ, και αύξηση τζίρου κατά 15,6%, στα 111 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, τυχερά παιχνίδια του online καζίνο, όπως τα φρουτάκια και τα επιτραπέζια, σημείωσαν μεγάλη αύξηση τζίρου, έως και κατά 165%!

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της λιθουανικής αγοράς για το 2019

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.