Κλείνει τα παραθυράκια του παράνομου στοιχήματος η Ταιβάν

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταιβάν πρότεινε μια σειρά από τροποποιήσεις στους ισχύοντες νόμους για το στοίχημα, προκειμένου να κλείσουν κάποια παραθυράκια, τα οποία επιτρέπουν σε εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Οι εταιρείες που θα προσεγγίζουν κατοίκους της Ταϊβάν και θα τους προσφέρουν υπηρεσίες online στοιχήματος θα έχουν σύντομα να αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές, ενώ υπόλογοι θα είναι και οι παίχτες που στοιχηματίζουν παράνομα.

Στην Ταϊβάν, άλλωστε, απαγορεύεται κάθε μορφή στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Ενώ ο νόμος είναι σαφής ως προς τα επίγεια παιχνίδια, όμως, δεν αναφέρει καθόλου τα online, αφού είναι αρκετά παλιός και έχει πολλά χρόνια να ανανεωθεί. Έτσι, πολλές εταιρείες στοιχήματος επωφελούνται των κενών στη νομοθεσία και προσφέρουν ανενόχλητες υπηρεσίες χωρίς άδεια.

 

Τα κενά που θα καλύψουν οι νέοι νόμοι

Οι υπάρχοντες νόμοι στην Ταϊβάν αναφέρουν ρητά ότι απαγορεύεται η συμμετοχή του κοινού σε τυχερά παιχνίδια, όπως και η διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών σε δημόσιους χώρους. Ενώ οι συγκεκριμένοι νόμοι είναι σαφείς, δεν αναφέρουν καθόλου την περίπτωση των online τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι ισχύουν από το 1994, όταν το online στοίχημα (και το διαδίκτυο) δεν είχε ακόμη καθιερωθεί.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι πολλές εταιρείες να παραμένουν ατιμώρητες, παρόλο που προσφέρουν online στοίχημα χωρίς άδεια – άλλωστε, ο νόμος δεν αναφέρει καν το online στοίχημα. Και για αυτό το λόγο, το υπουργείο Δικαιοσύνης προτείνει κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες θα κλείσουν κάθε παραθυράκι.

Οι τροποποιήσεις αυτές θα ξεκαθαρίσουν ότι απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών ή οποιουδήποτε άλλου ψηφιακού μέσου, για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Και προειδοποιεί ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά.

Οι ποινές που έχει προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, μάλιστα, αφορούν όχι μόνο τις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και όσους εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες τους. Άλλωστε, προβλέπονται και πρόστιμα για τους παίχτες, οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο 30 περίπου ευρώ, αν συλληφθούν να τοποθετούν online στοιχήματα, ενώ παράλληλα θα βλέπουν τον εξοπλισμό τους να κατάσχεται.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.