Εναντίον των υποχρεωτικών ορίων στοιχηματισμού η κοινή γνώμη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα για την αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών και ένα από τα επικρατέστερα σενάρια κάνει λόγο για την επιβολή υποχρεωτικών ορίων στις καταθέσεις και στα πονταρίσματα. Το σενάριο αυτό έχει συναντήσει αντιδράσεις από όλους τους φορείς της αγοράς, με προεξέχον το BGC (Betting and Gaming Council). Το BGC, μάλιστα, πραγματοποίησε πρόσφατα μια δημοσκόπηση, η οποία φανερώνει ότι και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης αντιτίθεται σε τέτοιου είδους περιορισμούς.

Αναλυτικότερα, το BGC πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ρωτώντας τους συμμετέχοντες τη γνώμη τους για τα υποχρεωτικά όρια στα τυχερά παιχνίδια. Και τα αποτελέσματα δείχνουν, όχι μόνο ότι οι περισσότεροι Άγγλοι είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και ότι πολλοί θα σκεφτούν να καταφύγουν στις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, όπου δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιους περιορισμούς.

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του BGC

Η δημοσκόπηση του BGC πραγματοποιήθηκε μέσω της YouGov και σε αυτή συμμετείχαν 1.683 ενήλικες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κύρια ερώτηση αφορούσε τα υποχρεωτικά όρια που εξετάζει η κυβέρνηση και, όπως φαίνεται, το 51% των ερωτηθέντων διαφωνεί, με μόλις το 27% να συμφωνεί.

Από τη δεύτερη ερώτηση, όμως, προκύπτουν και τα πιο ανησυχητικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης. Σύμφωνα με το 59% των ερωτηθέντων, τα αυστηρά όρια πιθανόν θα τους οδηγήσουν στο να αναζητήσουν μια παράνομη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών, όπου θα μπορούν να ποντάρουν ελεύθερα. Με αυτό το ενδεχόμενο διαφώνησε μόλις το 10% των ερωτηθέντων.

Το BGC, τέλος, δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι αντίθετη σε υπερβολικούς περιορισμούς. Και, όπως δείχνει και η δημοσκόπηση, οι περιορισμοί αυτοί μπορούν να οδηγήσουν σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.