Έλεγχο στην προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων προσφέρει το YouTube

Η Google, ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας προβολής βίντεο YouTube, ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας σειράς εργαλείων, τα οποία θα επιτρέψουν στους χρήστες να περιορίζουν ή να μπλοκάρουν διαφημίσεις με θεματολογία που σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με το στοίχημα. Συγκεκριμένα, οι χρήστες των υπηρεσιών της Google σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι σε θέση να επιλέγουν τι είδους διαφημίσεις δε θέλουν να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των βίντεο. Παράλληλα, θα μπορούν ακόμα και να μπλοκάρουν διαφημίσεις που προβάλλουν στοιχηματικές υπηρεσίες, αλκοολούχα προϊόντα και άλλα.

Οι νέες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες που επιτρέπουν τέτοιου είδους διαφημίσεις στα ψηφιακά κανάλια. Αντίθετα, οι χώρες που ούτως ή άλλως δεν επιτρέπουν στοιχηματικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο (χώρες που απαγορεύουν τα online τυχερά παιχνίδια ή εξακολουθούν να έχουν μονοπώλιο στην αγορά) δε θα επηρεαστούν από τις νέες αυτές ρυθμίσεις.

 

Τα νέα εργαλεία της Google για το YouTube

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, τα νέα εργαλεία περιορισμού στοιχηματικών και άλλων διαφημίσεων αποτελούν απάντηση στο αίτημα πολλών χρηστών να μην έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια μηνύματα. Όσοι, λοιπόν, μεταβαίνουν στις ρυθμίσεις διαφημίσεων του YouTube θα έxουν την επιλογή να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις που παρουσιάζουν αλκοολούχα προϊόντα, ενώ παράλληλα θα έχουν και την επιπλέον δυνατότητα μπλοκαρίσματος των στοιχηματικών διαφημίσεων. Η άλλη επιλογή που θα έχουν είναι να περιορίσουν τέτοιου είδους διαφημίσεις.

Η Google αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί να ενεργοποιηθεί πολύ εύκολα, αλλά και να απενεργοποιηθεί, όταν οι χρήστες το επιθυμούν. Η νέα υπηρεσία, τέλος, θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ, ενώ πολύ σύντομα (στις αρχές του 2021) θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, με μόνη εξαίρεση τις χώρες που απαγορεύουν το online στοίχημα και ήδη δεν επιτρέπουν την παραμικρή αναφορά σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.